האם תהיתם אי פעם על חשיבותן בדיקות ליקויים על ידי חוות דעת של מהנדסי מבנים?

ובכן, ייתכן שלא תקדישו לכך מחשבה רבה. עם זאת, כשמדובר בהבטחת הבטיחות והשלמות של הבתים והבניינים שלנו, חוות דעת המומחים שלהם משחקת תפקיד מכריע. בין אם אתם רוכשים נכס חדש מקבלן או שוקלים בניין ישן לשיפוץ, זה עשוי להיות הזמן לפנות לייעוץ של מהנדס בניין מורשה.

ביקורת ליקויים בבתים ושירותי בדיקת מבנים

קיימים סוגים רבים של בדיקות לאיתור הליקויים מבנים, וכל אחת מהבדיקות הללו מתאימה למטרות מסוימות. ביקורת ליקויים לדירה בודדת או ביקורת למבנים, שניהם מגובים בחוות דעת הנדסית. אלו כלים חשובים ביותר, אשר מומלץ לבצע בכל אחד משלבי הבנייה, ואף לאחריה. הבדיקות לאיתור הליקויים במבנה מתמקדות בשלד המבנה, חוזק התקרה והעומסים עליה, איכות החומרים, ליקויים בטיחותיים, איתור רטיבות או נזילות- והרשימה עוד ארוכה.
בדיקה נוספת נפוצה בוחנת את הרכוש המשותף של כל דיירי הבניין, ובכלל זה משאבות המים, ארונות החשמל, המערכות הסולאריות, המעלית וכן הלאה. בדיקה זו תוזמן לרוב על ידי ועד הבית, בשיתוף של כל דיירי הבניין.
הבדיקות נערכות בעזרת ציוד הנדסי ודיגיטלי מיוחד, וכן תוך התייחסות לתנאי הסביבה, לטיב התכנון, לחומרי הגלם, לתנאי האחזקה, וכן הלאה.

בדיקת ליקויים עם חוות דעת הנדסית

באיזה שלב כדאי לקבל חוות דעת הנדסית?

לדעת מתי לקבל חוות דעת הנדסית הוא קריטי, שכן זה יכול לעזור להבטיח את הבטיחות ואת השלמות המבנית של הנכס. ישנם שני תרחישים עיקריים בהם מומלץ מאוד לקבל חוות דעת הנדסית: עבור נכסים חדשים מקבלנים ועבור מבנים ישנים.

כאשר מדובר בנכסים חדשים, חוות דעת הנדסית חיונית לפני השלמת הרכישה. הוא מספק הערכה מקצועית של איכות הבנייה של הבניין, זיהוי ליקויי בנייה פוטנציאליים או מפגעי בטיחות. זה מאפשר לקונים לקבל החלטות מושכלות ולנהל משא ומתן על תיקונים או התאמות עם הקבלן.
עבור מבנים ישנים, יש צורך בחוות דעת הנדסית כדי להעריך את המצב הכללי ולזהות חולשות מבניות וסכנות פוטנציאליות. זה חשוב במיוחד כאשר שוקלים שיפוץ נכס, שכן חוות הדעת יכולה לספק תובנות חשובות לגבי היתכנות ובטיחות הפרויקט.
בין אם מדובר בנכס חדש ובין אם מדובר בבניין ישן, קבלת חוות דעת הנדסית היא החלטה נבונה שיכולה למנוע בעיות יקרות ומסוכנות בהמשך הדרך.

הדברים אותם ניתן לבדוק ולגלות במסגרת בדיקת ליקויים וביקורת למבנים

  • גילוי נזילות בצנרת
  • גילוי רטיבות בקירות הבית
  • איתור ליקויים בטיחותיים בנכס
  • בעיות בשלד של הבית
  • ליקויי ריח וגזים הקשורים לביוב או לסביבה בה נמצא הבית
  • סדקים בקירות הבית והתקרה (פנים הבית)
  • מערכות מיזוג אוויר בבית
  • מצבו התרמי של הבית והתאמת הריצוף בהקשר זה
  • מצב הבניין מבחוץ: איכות הטיח, סדקים, בעיות בבטון
  • עקמומיות רצפות הבית , הקירות והמרפסות

מתי לבצע בדיקת ליקויים ומבנים?

ההמלצה הברורה היא שבדיקת מבנים יבצעו כל רוכשי הדירה באשר הם, ועוד בשלב הבנייה. רצוי אף לבצע מספר בדיקות כאלה, בנקודות זמן משמעותיות, דוגמת בניית השלד, הנחת התשתית, הגימור הסופי וכן הלאה. גם כשרוכשים בית מיד שנייה רצוי לבצע בדיקה מקיפה.
הסיבה לכך, כמובן, היא שליקויים במבנה נוטים להיות חמורים יותר עם הזמן, דבר המהווה סכנה ומצריך בזבוז כספים רב יותר על התיקונים.

הגורמים המבצעים בדיקת ליקויים ובדיקת מבנים

קיימות כיום חברות רבות המתמחות בתחום של ביקורת מבנים, כמו גם מהנדסי בניין או שמאי מקרקעין. הם יציעו ליווי הנדסי ומגוון רחב של כלים ואנשי מקצוע, אשר יעברו על כל מה שחשוב לבדוק. בתום הבדיקות יונפק ללקוח דו"ח מקיף, וכן ייעוץ לגבי ההתנהלות העתידית עם הגורם המוכר.
אין לזלזל בחשיבותן של הבדיקות הללו. הסיוט הגדול ביותר של רבים הוא להשקיע הון עתק בנכס שמתגלה כחתול בשק. ביקורת מקיפה יכולה למנוע את כל אלה, ולאפשר לכם להגיע לבית שאתם בטוחים שישמש אתכם שנים.
חברת אלגן הנדסה מבצעת בדיקות מקיפות ומספקת חוות דעת לגבי איכות הנכס אותו אתם מבקשים לרכוש.